7.09.12 г.

Много от действията на Майли имат положителен мотив в основата си!


Има едно общо схващане, което предполага, че Майли Сайръс прави всичко, което едно лошо момиче може да прави, но все пак успява да запази безопасен имидж, така че родителите да не се обърнат срещу нея, а децата да продължат да я харесват. Последното и деяние като лошо момиче идва под формата на фотосесия, където 19-гоишната звезда позира гола, или по - точно полу-гола във вана. Снимката беше видяна, когато наскоро се появи в интернет. Сайръс никога не е била срамежлива и не е имала проблем в това да показва сексуалността си или колко е привлекателна. Защо да има? Тя е сладко момиче. Също е и над 18, но интернетът зашумя за снимка, която се е появила онлайн и показва Майли "гола" във вана. В снимката, която не включва никаква истинска голота, се вижда малко гърда от страни и татуировката "dream catcher" която се спуска надолу по ребрата на Сайръс. Снимката е професионална и е направена от фотографът Виджат Мохиндра; не е като някой папрак да я е щракнал гола във ваната. Освен това последната информация за това как снимките от фотосесията са се появили онлайн казва, че фотографът ги е публикувал без позволението на Майли. Но бих предположила, че Сайръс винаги има скрит мотив за държанието си, така че когато голите й снимки привлекат внимание, по - добре вярвайте, че тя има причина защо.
Майли е имала доста хейтъри, които са я критикували за това как се държи и какво прави с тялото си. Много от тях дори са избирали доста незавидни прилагателни наричащи я долнопробна и с лош вкус.
Но Сайръс има легион от предани не-съдещи супер фенове, които надигнаха гласове в подкрепа на известната певица. Една от нейните фенки заяви:
"Как голото женско тяло е долнопробно? И всъщност как изобщото голотата е долнопробна? Господ не мисли, че е лошо да си гол. Той е пуснал Адам и Ева да се разхождат голи в Райската Градина без да се поколебае. Едва когато са отхапали от забранения плод Адам и Ева са се посрамили и решили между тях си, че да си гол е лошо и за това са се покрили. За Господ нямало значение, но понеже те чувствали, че това било грях, то станало грях на човека, не на Господ. А ако не вярвате в Господ, защо изобщо ви пука? Голотата не е морален въпрос, а ако не вярвате в Господ дори не трябва да имате морални норми, само легални. А нищо, което Майли е направила не е нелегално."
Не знам възрастта на този фен, но това й твърдение в подлрепа на Сайръс е изпълнено с мъдрост.
19-годишната бъдеща съпруга също разкри една от по - новите си татуировки по време на фотосесията, която е била направена на лявата и ръка. Каква е тя? Тя е пасаж от реч изнесена от Тиодор Рузвелт в Сорбонът в Париж на 23 Април, 1910 година. Пасажът казва "Така че, неговото място никога не ще бъде из между тези студени и мътни души, които не познават ни победа ни загуба." (“So that his place shall never be with those cold and timid souls who knew neither victory nor defeat.”) Това което Сайръс се опитва а каже е, че "не критиците са важните". За да разбере това обаче, човек трябва да прочете остатъка от речта.
"Заслугата принадлежи на човекът, който е всъшност на арената, чието лице е покрито с мръсотия и пот и кръв, който храбро се стреми, който греши и се проваля отново и отново, защото няма усилие без грешки и без вероятност за неуспех, но той познава великия ентусиазъм, великото посвещение, той се раздава докрай за достойна кауза, този, който на края, при успех, знае триумфът на високите постижения, и който при неуспех, ако се провали, то той се проваля с дързост, така че, неговото място никога не ще бъде из между тези студени и мътни души, които не познават ни победа ни загуба." (“The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood, who strives valiantly, who errs and comes up short again and again, because there is no effort without error or shortcoming, but who knows the great enthusiasms, the great devotions, who spends himself for a worthy cause, who, at the best, knows, in the end, the triumph of high achievement, and who, at the worst, if he fails, at least he fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who knew neither victory nor defeat.”)
Не, тя не е сложила всички тези думи на ръката си. Въпреки това, човек е наясно какво извадката, която Сайръс е избрала означава, след като я постави в правилния контекст.
Когато човек поледне тази татуировка, може би тя не пасва на имиджа на лошото момиче, за което я приемат всички.
Аз лично намирам Сайръс доста интелигента и много от действията й, сякаш винаги имат позитивен мотив в сърцевината си.
Но тези които ругаят и бликат омраза не искат дори да поглеждат по на дълбоко в намеренията на певицата, защото ако го направят, ще видят по - различна Сайръс от тази която се вижда на пръв поглед.
От както се качи на сцената през 2006, Майли Сайръс не си е губила времето и е помогнала на един куп благотворителни организации и фондации. От Starkey Hearing Gala до City of Hope, Майли постоянно е подкрепяла и дарявала на голям брой организации, вече повече от 5 години. Списъкът от благотворителности, които са получили значителна порция от бюджета на гржовната Сайръс е твърде дълъг, за да го изброя тук. Но заради нейния юнушески ентусиазъм да подпомага за по - доброто съществуване на останалите, бих била нехайна да не спомена поне "Make-A-Wish Foundation,” “Amnesty International,” “Feeding America,” DonateMyDress.org, “Get Ur Good On” и “Blessings in a Backpack.” Също така през Октомври 2011 звездата направи второто си пътуване до Хаити през един уиикенд в който отново помагаше на нуждаещите се заедно със Starkey Hearing Foundation.
Майли не е бъбривка, тя е изпълнителна и оставя действията й да говорят вместо нея.
Так че, преди да започнете да съдите заради едните голи снимки, татуировки или предполагаемата употреба на марихуана (която не е била потвърдена от медиите), погледнете малко по - дълбоко в душата на младата поп-звезда, която остави имиджа си, за да посети столицата на Хаити Порт а Принс, заменяйки грима и дизайнерските дрехи със семпли дрехи и свежо лице в опит да изглежда колкото се може по незаплаштелна.
Мога да кажа още толкова много за нейните филантропски наклонности, но мисля че започнахте да схващате на къде бия.
На края, вместо да намирате начини да критикувате всяка нейна стъпка, защо не потърсите начин да подражавате на добротата й. Вярвам, че тя хитро привлича внимание, не толкова за да ни изнерви, а за да ни покаже лицемерието, което всеки от нас се опитва да прикрие.
Има съобщение в поведението й, и то може би е нещо като старата поговорка, която много от нас познават. И тя гласи, да не се страхуваш да бъдеш себе си, независимо какво мислят другите; да бъдем себе си, така че, може би правейки го, можем да породим вид щастие за себе си, който малко хора притежават.